რა არის ჩურჩხელა?

ჩურჩხელა არის უძველესი და უნიკლური ტრადიციული ქართული ტკბილეული. ძაფზე ასხმული ნიგვზის ან თხილის მარცვლები ამოვლებულია ფქვილით შესქელებულ ბადაგში, რომელსაც 1-2 საათი დუღილი სჭირდება. ბადაგს ამზადებენ ყურძნის სხვადასხვა ჯიშისგან. აღმოსავლეთ საქართველოში ხორბლის ფქვილით შესქელებულ ბადაგს თათარას უწოდებენ, ხოლო დასავლეთ საქართველოში ბადაგის შესქელებისთვის გამოიყენება სიმინდის ფქვილს რასაც ფელამუში ეწოდება. გამოირჩევა მაღალკალორიულო...

ვრცლად